Kariyer Planlama

04.10.2019 579

Gümüşpala Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde önceliğimiz, her öğrencimizin kendi geleceğine yön verebilmesini sağlamaktır. Bir "yaşam merkezi" olan lisemizde, öğrencilerimiz bilgiye ulaşarak ve öğrendiklerini paylaşarak hem kolektif olarak zenginleşiyor hem de hayallerini gerçekleştirme imkânı buluyorlar. Akademik, sosyal, ulusal alanlarda pek çok projeye ve etkinliğe aktif olarak katılıyor, kısacası yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar.

Lisede sahip oldukları geniş faaliyet imkânları, öğrencilerimizi inisiyatif almaya, toplum odaklı düşünmeye ve davranmaya, hayal kurmaya ve hayalleri için çalışmaya teşvik ediyor. Öğrencilerimiz tercihlerinin netleşmeye başladığı bu dönemde, belli bir amaç doğrultusunda hareket ederken hata yapmayı yeniden denemek için bir fırsat olarak görmeyi öğreniyorlar.

Ulusal  projeler, saha çalışmaları ve konferans katılımları ile desteklediğimiz eğitim programımız, öğrencilerimizin en az bir yabancı dil öğrenmelerine olanak sağlıyor. Kültürlerarası iletişim ve etkileşime açık öğrencilerimiz, yaşamlarını tabularla sınırlandırmadan fütürist bir bakış açısıyla kendi geleceklerini tasarlıyorlar.