SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI

01.10.2019 496

Okulumuz;

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında yeniden isimlendirilmiş ve GÜMÜŞPALA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ adını almıştır. Bu tarihten itibaren ACİL TIP  VE ANESTEZİ TEKNİSYENLİĞİ alanları kaldırılmış, HEMŞİRELİK Alanı ise HEMŞİRE YARDIMCILIĞI Alanına dönüştürülmüştür. İlaveten EBE YARDIMCILIĞI Alanı ve SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ Alanları açılmıştır. Bu değişiklik tüm sağlık meslek liseleri için geçerlidir.

 

Torba kanunla, sağlıkla ilgili meslek unvanlarının sayıldığı 1219 sayılı Kanunun ek 13. maddesine 4 yeni unvan eklenmiştir. İlgili unvanlar ve açıklamaları şu şekildedir:

v) Hemşire yardımcısı; sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı programından mezun olup hemşire nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

y) Ebe yardımcısı; sağlık meslek liselerinin ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

z) Sağlık bakım teknisyeni; sağlık meslek liselerinin sağlık bakım teknisyenliği programından mezun olup en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık meslek mensubudur.